antonlee.blogg.se

Motivation

Kategori: Allmänt

Motivation är den drivkraft hos oss människor som gör våra mål, begär och önskningar till en verklighet. Ingenting är omöjligt att uppnå, men det som kan vara svårt för en är att hålla sin motivation igång, och ligga på en hundra procentig nivå. Det finns så många hinder och faktorer som kan dyka upp hos personer som gör att man inte, har någon lust att t.ex. träna det träningspasset man precis kände att man ville eller skriva en uppsats i t.ex. skolan som ska in om ett fåtal dagar. Den mentala känslan man får är ofta nedtryckande och får en att tänka om och säga: ''Jag gör det en annan dag'' eller ''Jag gör det hellre imorgon''. Man måste undvika och få detta tänkande vilket annars kommer resultera till en dålig vana eller rättare sagt en sjukdom. Självklart är det väldigt svårt att gå emot en stark mental tanke då man rent känner att man, inte längre har lust med att göra något än och bara ligga framför tv:n eller datorn. 

Men man får aldrig ge upp hoppet om sig själv, det finns miljoner saker som kan inspirera en människa. Det finns betydligt mer inspirerande saker i världen än vad det finns nedtryckande och deprimerande. Det gäller bara att våga ta steget ut ur sin mentala depression, vilket i första hand inte är det allra lättaste men det allra viktigaste om man vill prestera i en hög kvalité eller nå sina drömmar. Det man kan göra för att åtgärda den mentala fienden som sitter i sitt huvud är att man kan läsa böcker, quotes, lyssna på musik, göra något du vet du blir motiverad av, göra något som får dig glad eller prata med en vän som ger dig motivation och pushar dig. Det finns flera olika exempel på hur man ska kunna undgå och åtgärda sådana här negativa tankar som kan dyka upp av oväntade och oförberedda saker.

Personligen så brukar jag läsa böcker, quotes och ibland gör musik mig väldigt motiverad vilket inte är så ovanligt då de flesta människor blir väldigt motiverad av musiken. Delvis för att de flesta låtar är inspirerande och handlar om och förmedlar om att man aldrig ska ge upp sina drömmar och önskningar. Självklart så beror det också på hur man enskilt tolkar låtar och texter. Men ett väldigt bra tips är att läsa mycket böcker, vilket brukar vara så underskattat hos de flesta människor då man inte kanske har den koncentrationen eller tålamodet. Men allt kommer inte som rinnande vatten till en, utan om man någonsin vill undkomma sådana har tankar brukar det oftast ta lite tid beroende på vad det är som fått en omotiverad. Därför är böcker det allra effektivaste och inspirationsgivande för att besegra den mentala nedtryckningen. 

Men när du är glad, lycklig och motiverad så finns alltid den där motivationen som du alltid vill ha vilket är väldigt bra. Men den har ingen mening eftersom att den alltid kommer att finnas där när man behöver den. Det som har en stor och speciell mening är när man är omotiverad och känner sig mentalt förstörd och inte vill göra något än och bara degga i sin säng. Varför har den omotiverade delen större mening då? Jo för att om du kan gå emot ditt egna mentala psyke så är det som, att gå emot en motståndare uppe i ringen på en boxningsmatch. Det jag menar med det är att du känner dig orädd för alla de kringgående omständigheterna omrking dig. Om du kan besegra din mentala fiende så kan du besegra allt som ligger i din väg. Man måste ha en riktig eld själ för att kunna uppnå detta. Ingenting är omöjligt bara man börjar och gör något åt saken än att sitta på rumpan och säga: ''Det finns andra dagar till det här''.

Låt inte den mentala delen förstöra dig helt och göra det till en sjukdom!
Allting är möjligt hos en människa! Allt man kan föreställa sig och tro går att uppnå!

Walk On!







Kommentarer


Kommentera inlägget här: