antonlee.blogg.se

Denna Stund

Kategori: Allmänt

Det finns inget mer viktigare här i livet, än att fokusera på den personliga drömmen man ständigt strävar efter. En dröm är inget man ligger i sängen varje natt och drömmer om. Utan en dröm kan upplevas i vakenhet, och det är just den drömmen som gör framtiden till en vackrare plats. Det gäller bara att kunna använda dom verktyg som behövs för att undgå och undkomma, dom små som stora hinder som finns i vägen för dig. Självklart så kommer man alltid uppnå framsteg och framgång. Men på samma sätt som det uppstår framgång, så kommer det alltid att finnas ett eller flera hinder ju längre fram man kommer i den väg man strävar efter. Detta är självklart normalt, eftersom ett hinder kan vara t.ex. en skada, depression, motivationsbrist och trötthet i det man gör. Detta är något som aldrig får falla ner i en persons sinne. Om man redan har kommit långt i det man älskar och göra, så finns det ingen anledning att lägga ner all det ork och slitt, man redan har utsatt sig för. Det gäller att man omvandlar negativa ting till mer positiva ting.

Personligen så upplever jag inget som omöjligt. Ordet omöjligt existera inte inom mig, utan jag vet att det alltid finns en väg ut i alla dom förekommande hinder. Det gäller bara att man försöker hitta den effektivaste vägen ur det hinder som uppstått. Må det vara en skada, så börjar jag med rehabträningen direkt när det är aktuellt, än att vänta och försämra mina chanser så att skadan senare ska uppstå igen. Om jag inte lyckas första gången att undgå den skada jag försökt åtgärda, med övningar samt läkemedel så går jag mot nästa steg. Det viktiga är att man inte stannar och fortsätter med en övning som inte ger någon som helst effekt eller förbättring. Det är bara att gå vidare till en ny övning som är bättre för en samt effektivare. Det är här kreativiteten kommer fram, samt den självständiga förståelsen i det man gör och vill åstadkomma. Själv så kan jag helt enkelt börja köra övningar som inte är klassade som träningsövningar, som även har gjort mig skadefri från vissa skador. Det gäller att man har en egen förståelse om vad som är effektivt samt oeffektivt. Det finns ingen mening att ha en förhoppning att en skada ska försvinna genom att vila en månad, sen efter en månad få tillbaka skadan igen och vila ytterligare en månad om inte två. Det är mycket bättre att man då fokuserar på att stärka den delen där skadan har förekommit från första början.

Men om det är depression, motivationsbrist eller trötthet som förekommit, så åtgärdar jag det genom att träna ett mycket hårdare pass än jag hade tänkt mig, vilket har resulterat till att jag blir mer positiv gentemot min framtida framgång. Samt att jag får en mer klarare sikt om vart jag ligger i den delen, att jag orkar mycket mer än det som egentligen är tänkt. Vilket ger mig en mer positiv och häpnadsväckande känsla inom mig. En känsla som kan sammanfatta den allra minsta positiva framgången inom mig i den stunden, till att bli en större och glädjeväckande känsla inom mig. Man kan sammanfatta det som en självständig stotlhet. Det är nyttigt att man någon gång får känna den här stoltheten man får genom, att man uppnåt något stort. Men det får inte gå för långt, så att man tror man blir bäst i världen. Stolthet kan ta en långt, men om man får en fel och vriden bild av det hela så kan det lätt hända att det leder till en sjukdom. En sjukdom som kan ta en på fel spår, i sin framgång. Personligen så har jag upplevt stolthet många gånger. Men jag vet att allt jag uppnår kan fortfarande bli mycket bättre och större i mina ögon. Det kommer alltid spela roll i det jag uppnår, men det kommer aldrig spela lika stor roll i den förståelsen att jag vet att allt kan förbättras.

Det är viktigt att man alltid har en dröm och håller den mot framtiden. Men det finns inget mer viktigare än att fokusera på den enda stund som ger mest verkan: Nuet. Tiden är nu, och platsen är här. Man måste stanna i nuet och inte i det förflutna eller framtida. Framtiden kommer aldrig bli exakt som man har planerat eller hoppats på, om man inte fokuserar all sin kraft på denna stund man lever i. Att se mot framtiden är bra och att tänka tillbaks i det förflutna kan också vara bra. Men att kolla fram i tiden eller bak i tiden är inget, som kommer definiera och skapa dig. Det som definierar dig är denna stund du lever i just nu. Det är då viktigt att man tar ut skräpet som finns i huvudet, och kastar bort allt som inte behövs där inne och ska vara där. När man väl har gjort det, så kommer man bli förvånad med vad man kan uppnå och hur bra man gör det.

Det är svårt att ha förhoppningar att allt ska gå bra i framtiden, om man inte fokuserar på stunden man lever i. Man ska ha mål som självklart definierar en mot framtiden. Men för att nå dessa mål, så måste man vara mer fokuserad på den stund man lever i och ta vara på den tiden. Det är den tiden som definierar en på vägen dit man vill. Framtiden kommer alltid vara obesvarat för människor, så det bästa man kan göra är att kasta iväg dom tankarna och fokusera på den tid som har mest betydelse: Denna stund.


Walk On!